Close

28.2.2016

Díky dvěma podpatkům se i na jehlách budete cítit jako v keckách

Když v  roce 2009 požádala tenisová hvězda Serena Williams začínajícího návrháře sportovní obuvi Christophera Dixona o pomoc s chystanou kolekcí, uvědomil si mladý designér jednu podstatnou věc. Ženy pro krásu trpí, zejména pokud jde o boty a platí to i pro vrcholové sportovkyně.  „Tyhle boty miluju, ale strašně mě z nich bolí nohy,“ byla nejčastější věta, kterou tehdy Dixon od tenisové kouzelnice slyšel.

„Najala si mě a ukázala mi svět módy,“ vzpomíná dnes Dixon, „ale já jí začal klást otázky, třeba proč nosí boty, ze kterých ji bolí nohy, obzvlášť když je sportovkyně. A tak jsem zjistil, že zatím nikdo nevyřešil problém, jak udělat boty s vysokými podpatky, aby byly zároveň i pohodlné.“ A tak se rozhodl tohoto úkolu zhostit sám.

 

 

Nedávno Dixon představil výsledek. První věc, která vás na jeho lodičkách bezpochyby upoutá, bude podpatek – respektive podpatky. Každá bota má totiž dva. Má to být právě tenhle opěrný bod navíc, který má zajistit, aby se v botách chodilo mnohem pohodlněji. Logika je podle Dixona jednoduchá: „Jeden podpatek se při chůzi viklá a my jsme chtěli dodat více stability“.

A s ohledem na pohodlí je navržený i zbytek boty. Výstelka je vyplněna materiálem, který má zmírňovat otřesy při chůzi a paměťovou pěnou, tím samým druhem, který se dává do sportovní obuvi. Zvenku jsou boty potažené telecí kůží.

Dixonovy lodičky testovalo šedesát žen a všechny se shodly na tom, že nikdy pohodlnější botu neměly. Dixon dokonce pár bot dal i své ženě, prý proto, aby dostat skutečně upřímnou odpověď. Ta je prý nosí celý rok a tak intenzivně, že si je už třikrát musela nechat podbít – tak moc si je zamilovala.

boty-kolekce-e1456476745113

3056643-inline-s-17-designing-a-better-high-heel

3056643-slide-s-19-designing-a-better-high-heel

Všechno má ale jednu vadu na kráse – dva podpatky vypadají ze všeho nejvíc jako něco, co by si oblékla akorát tak excentrická Lady Gaga. Dixon ale říká, že o to mu šlo. „Nenavrhuji věci, které budou následovat současný trend. To já chci trendy udávat a přinášet něco nového, “ prohlašuje sebevědomě.

Patentovaný dvojitý podpatek se tak může stát Dixonovým návrhářským podpisem, stejně jako třeba ikonické červené podrážky u bot Christiana Louboutina. D’wayn Edwards z PENSOLE Footwear Design Academy ale tvrdí, že Dixon se bude muset ještě hodně snažit, aby pronikl do světa módy – protože jeho jméno zatím nikdo pořádně nezná. „Většina návrhářů přichází už s nějakým rodokmenem, ale on žádný nemá. Takže, co udělá z jeho produktu něco extra? Jeho produkt se musí stát zážitkem!“

3056643-slide-s-2-designing-a-better-high-heel

Ceny dvoupodpatkových bot začínají na zhruba deseti a půl tisíci korunách (425 dolarů) a sahají až k pětadvaceti tisícům korun (1100 dolarů) za pár. Nejedná se tedy o žádnou levnou záležitost. Dixon ovšem upozorňuje, že se pohybuje na luxusním trhu. Dle něj tyto boty ocení především podnikatelky, které hodně cestují, ale nechtějí se vzdát bot na vysokém podpatku. Pro některé tak zcela nový styl a velké pohodlí bude stát za nějakou tu korunu navíc.

Zdroj: www.forbes.cz

Chcete být jedineční a originální už dnes? Klikněte na tisíce inspirací zde www.sasoo.cz

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Show Buttons
Hide Buttons